Bridge spelen

De onderstaande informatie is niet aangepast aan de coronasituatie.

Spelen op een club
Klaar met de cursus; en wat nu? Geen zorgen: alle beginnende bridgers zijn in het begin nerveus aan tafel. Laat je niet afschrikken! Iedere bridgeclub vindt het leuk om nieuwe jonge leden erbij te krijgen, en je hoeft niet gelijk een pro te zijn. De meeste (studenten)clubs hebben bovendien een losse sfeer, waarin gezelligheid minstens zo belangrijk is als het spel. Ga dus vooral op een club spelen! Je zult versteld staan van hoe snel je vooruit gaat.
Activiteiten
Naast wekelijks spelen op een club kun je ervoor kiezen om mee te doen aan toernooitjes of drives. Speciaal voor jonge bridgers is er de jeugdkalender: een jaaroverzicht van alle bridge-evenementen met een jong publiek. Als je op de hoogte wilt blijven van zulke evenementen, kun je ons volgen op social:  

Een andere optie zijn kroegentochten. Hierbij wissel je steeds van locatie en speel je in ieder café een paar spellen. De sfeer op een kroegentocht is gemoedelijk en non-competitief, dus ideaal voor beginnende spelers.

Wil je nog een stapje verder gaan? Studenten t/m 25 jaar kunnen meedoen aan de centrale jeugdtrainingen in Utrecht. Deze trainingen bestaan uit een stukje theorie, een middag spelen en tot slot nabespreken. Bij het spelen word je ingedeeld naar niveau. Beginners zijn dan ook van harte welkom!
De trainingen zijn gratis. Interesse? Stuur dan een mailtje aan .
Internetbridge
Een andere uitkomst is internetbridge. Er zijn meerdere online clubs waar je gratis of voor een laag tarief kunt spelen, wanneer je maar wilt. Je kunt ook met anderen afspreken om samen online te oefenen. Meer info per club vind je hieronder:

stepbridge.nl
Stepbridge is de Nederlandse internetbridgeclub. Een jaarlidmaatschap kost voor aspiranten €7,50 en voor junioren €15,-. Oudere studentenbridgers (vanaf 26 jaar) betalen het volle tarief van €40,-. Je kunt ook eerst een gratis proeflidmaatschap aanvragen.

berrywestra.nl/bic
Berry's Internet Club (BIC) is bestaat in feite uit meerdere clubs van verschillende niveaus. In de Toekomstclub kun je op je eigen tempo oefenen door tegen de computer te spelen. Je krijgt hierbij tips en uitleg over het bieden en het spelen. Je scores kun je vergelijken met die van andere spelers. Ook hier kun je eerst gratis een proefaccount openen.

bridgebaseonline.com
Bridge Base Online (BBO) is de internationale internetbridgeclub. Hier speel je tegen mensen uit alle landen. Daarnaast kun je op BBO grote wedstrijden live kijken, zoals de (jeugd-)EK’s en WK’s. Bridgen en kijken op BBO is gratis.


Facebookgroep voor jeugdspelers uit de hele wereld. Als je je BBO-naam doorgeeft aan Morten (groepsbeheerder) krijg je toegang tot de jeugdtoernooitjes die iedere dinsdag om 19.00 worden gehouden op BBO. Aanmelden bij de groep is volledig vrijblijvend.

Published on  November 25th, 2020